Beograd

Clear Sky

20.68°C

Beograd

Clear Sky
Humidity: 57%
Wind: SSE at 2.06 METER/SEC

Radio NOVOSTI Player

128kbps    

56kbps    

Radio Sputnjik i Radio Novosti startovali su u avgustu 2015.g sa novom spoljnopolitičkom emisijom „Svet sa Sputnjikom“, koja se emituje ponedeljkom i sredom od 17 sati.

U Studiju Radija Novosti dva puta nedeljno, sa eminentnimm gostima govorimo o gorućim svetskim temama.

Pod sloganom "Govorimo ono što drugi prećutkuju" trudimo se da slušaocima aktuelne događaje prikažemo u novom svetlu i da napravimo iskorak u odnosu na izveštavanje mejnstrim medija.

Pratimo kako se dešavanja na međunarodnoj sceni prelamaju kroz prizmu srpske javnosti i vladajuće elite, kako to vide u zapadnim prestonicama, ali i u Moskvi, Pekingu, Minsku, Teheranu, svuda gde se prostire mreža Sputnjika. U emisiji tragamo i za odgovorom na pitanje - koji to centri moći i s kojim ciljevima odlučuju o sudbini naroda, koji, pogotovo kad su malobrojni, često kroz istoriju plaćaju visoku cenu težnje ka odbrani nacionalnih interesa i istrajavanja na vetrometini uticaja velikih sila. Istražujemo i kako je za Srbiju bolje da se postavi u tom kovitlaču.

Pokušaćemo da objasnimo kako funkcioniše globalna politika i kako, iz naizgled bezazlenih detalja, lapsusa političara, prividnih sticaja okolnosti, možemo naslutiti u kom pravcu će se razvijati događaji.

Zato pozivamo slušaoce i čitaoce da nam o temama, koje ćemo unapred najavljivati u medijima, postavljaju pitanja putem socijalnih mreža "Fejsbuka" i "Twitera". Slušajte nas na 104,7 MHz!

 

Koristimo kolačiće da pružimo i unapredimo naše usluge i poboljšamo vaše iskustvo pregledanja. Nastavljajući da koristite naš sajt, saglasni ste sa korišćenjem kolačića.